Over de Sportvisser

Hengelsportvereniging "De Sportvisser" is opgericht 12 augustus 1954 in het verenigingsgebouw "Het Centrum" in Ochten.

Initiatiefnemer was politieman Evert Kas, die op deze manier enige hulp kreeg voor het controleren van de benodigde, toen ook al, looprecht- en visrecht vergunningen. Was men lid van een visclub dan was dit met een papiertje geregeld.
Men viste toen hoofdzakelijk voor de pan, dus werd de vangst ook op lengte gecontroleerd.
Vergunningen en hengelsportartikelen waren toen al verkrijgbaar bij Dries van de Berg.
Dries van de Berg, Haje Versteeg, Sjaak van de Ven, Evert Kas, Hend van Olderen en Dorus Eskens waren de bouwers van "De Sportvisser".
Er werd in het begin veel in de Strang, ook wel Oude Waal genoemd, gevist waar men bij Schouten roeibootjes kon huren. Later toen er karpers uit gezet werden in de Zwarte Ruiter gingen er veel daarop vissen en werden de vissen ook veelal terug gezet.

Nu heeft de sportvisser de beschikking over veel meer dan 100 ha viswater.
De 7 kilometer van de Linge is daarbij niet meegerekend. Thans in bezit van Federatie Midden-Nederland.
Er wordt nu gevist in bijna alle wateren binnendijks in de voormalige gemeente Echteld.
Ieder jaar worden er onderlinge en regionale wedstrijden georganiseerd
Er wordt dan gevist in verschillende disciplines zoals een competitie om de koningsvisser , feeder en koppel wedstrijden en een marathon.
Dit zijn allemaal wedstrijden op gewicht.
Maar de vier maal gehouden jeugdwedstrijden gaan om zoveel mogelijk aantallen vis en eventueel de grootste vis.
Evert Kas werd als eerste voorzitter gekozen.
Bab Sanders volgde Kas op als voorzitter die de hamer in 1984 weer overdroeg aan Dirk van Zetten.
Een raadslid in een bestuur is nooit weg.
In 2000 heeft van Zetten het voorzitterschap overgedragen aan Anton van Verseveld, die het na 3 jaar voor gezien hield.
Daarna veranderde het bestuur in voorzitter Gerdie Timmer en secretaris en penningmeester Herman van Eldik.
En de commissarissen Marinus Timmer, Henk en Johnny vd Berg, zij organiseren de wedstrijden.
In 2015 traden Timmer sr en jr af  ,zodat H.van Eldik voorzitter en secretaris  werd en J.vd Berg penningmeester.
Dhr en Mvr Timmer zijn nog steeds actief in het verkopen van vispassen en dag vergunningen.
Tezamen beheren wij de vereniging en onderhouden we de oevers van de verschillende gepachte wateren.